Kalendarz
Harmonagrm
Galerie
Kontakt Konatkt
herb
Gmina
Gorzkowice
Logo tłumacza migowego
03 lip2025

Kolejny etap realizacji zadania pt. „Aktywizacja mieszkańców obszarów wiejskich oraz propagowanie produktów tradycyjnych i dziedzictwa kulinarnego” przez Koło Gospodyń Wiejskich w Plucicach

W czerwcu Koło Gospodyń Wiejskich w Plucicach rozpoczęło realizację zadania publicznego z zakresu podtrzymywania i upowszechniania tradycji narodowej, pielęgnowania polskości oraz rozwoju świadomości narodowej, obywatelskiej i kulturowej  pt. „Aktywizacja mieszkańców obszarów wiejskich oraz propagowanie produktów tradycyjnych i dziedzictwa kulinarnego”. Celem zadania jest propagowanie produktów tradycyjnych i dziedzictwa kulinarnego jako elementu świadomości kulturowej, ze szczególnym uwzględnieniem tradycji środowisk wiejskich, dzięki doposażeniu organizacji w sprzęt i przedmioty niezbędne do kultywowania i przekazywania tradycji kulinarnych na terenie Województwa Łódzkiego. W chwili obecnej w ramach zadania Koło zakupiło taboret gazowy, termosy stalowe (10l i 20l), patelnie ( 2 szt.), gofrownicę, garnki z pokrywami różnej wysokości i pojemności (9szt.) , warnik z ociekaczem, kuchenkę mikrofalową, witrynkę chłodzącą podwójną, mikser ręczny, grill kontaktowy, deski do krojenia i eksponowania potraw oraz pojemniki termoizolacyjne. Na realizację zadania Koło otrzymało grant w wysokości 10.000,00 zł.

https://www.lodzkie.pl/

tekst i zdjęcia: Małgorzata Gadecka
W czerwcu Koło Gospodyń Wiejskich w Plucicach rozpoczęło realizację zadania publicznego z zakresu podtrzymywania i upowszechniania tradycji narodowej, pielęgnowania polskości oraz rozwoju świadomości narodowej, obywatelskiej i kulturowej  pt. „Aktywizacja mieszkańców obszarów wiejskich oraz propagowanie produktów tradycyjnych i dziedzictwa kulinarnego”. Celem zadania jest propagowanie produktów tradycyjnych i dziedzictwa kulinarnego jako elementu świadomości kulturowej, ze szczególnym uwzględnieniem tradycji środowisk wiejskich, dzięki doposażeniu organizacji w sprzęt i przedmioty niezbędne do kultywowania i przekazywania tradycji kulinarnych na terenie Województwa Łódzkiego. W chwili obecnej w ramach zadania Koło zakupiło taboret gazowy, termosy stalowe (10l i 20l), patelnie ( 2 szt.), gofrownicę, garnki z pokrywami różnej wysokości i pojemności (9szt.) , warnik z ociekaczem, kuchenkę mikrofalową, witrynkę chłodzącą podwójną, mikser ręczny, grill kontaktowy, deski do krojenia i eksponowania potraw oraz pojemniki termoizolacyjne. Na realizację zadania Koło otrzymało grant w wysokości 10.000,00 zł.

Wpisany przez: MS

Galeria zdjęć: . Link otwiera powiększoną wersję zdjęcia.
Galeria zdjęć: . Link otwiera powiększoną wersję zdjęcia.
Galeria zdjęć: . Link otwiera powiększoną wersję zdjęcia.
Galeria zdjęć: . Link otwiera powiększoną wersję zdjęcia.
Galeria zdjęć: . Link otwiera powiększoną wersję zdjęcia.
Galeria zdjęć: . Link otwiera powiększoną wersję zdjęcia.
Korzystanie z serwisu oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki. Nie pokazuj więcej tego powiadomienia